Maaslandse Gordel

Na een corona-onderbreking van 2 jaar, vindt op zondag 28 augustus 2022 (laatste zondag van augustus) terug de Maaslandse Gordel plaats. NIEUW dit jaar is dat de fietstocht start vanuit KINROOI en ROTEM, dus niet langer vanuit Opgrimbie. Bovendien kan je op beide startplaatsen ook kiezen voor een GEZINSFIETSTOCHT van zo'n 20 kilometer.

Vertrouwd recept, andere locatie
Op de nieuwe startplaats, Kinrooi, is er in de namiddag ook muzikale animatie en kinderanimatie voorzien.
Tijdens deze fietstocht, een echte klassieker intussen, ontdek je de mooiste plekjes van het Maasland.

Belevingsfietstochten
Landelijke Gilde Kinrooi zorgt met ondersteuning van Landelijke Gilde Rotem op 28 augustus voor een hoogdag voor Maaslandse fietsers.
Vertrekken kan vanuit Kinrooi en Rotem ook voor fietstochten van 40 km of 60 km. Beide tochten leiden je via een mooie en goed aangegeven route langs de startplaatsen van Kinrooi en Rotem, waar je halt kan houden voor een hapje of een drankje. Bovendien passeer je onderweg langs verschillende unieke Maaslandse bezienswaardigheden zoals Mekano Play, een bedrijf dat houten speeltuigen maakt voor speeltuinen; Kinrooi Geit,een geitenboerderij; Steengoed Grindmaatschappij (info over de ontgrinding van maasgrind) en Visitor Center De Wissen (info over Rivierpark Maasvallei).

Praktisch
Vertrekken kan, na inschrijving, op zondag 28 augustus tussen 8 en 15 uur vanuit één van volgende startplaatsen:

Kinrooi:  De Bunker (Nelisveld 4)
Rotem:    Parochiecentrum (Hoogbaan 120)

Afstanden fietsroutes vanuit beide startplaatsen: keuze uit:  20 km (gezinstocht) – 40 km – 60 km.

Inschrijven voor deze fietstocht(en) kan ter plaatse (op de dag zelf).

Fietsdeelname kost €4 en kinderen t.e.m. 12 jaar mogen steeds gratis meefietsen.
In ruil ben je verzekerd, geniet je van een goed bewegwijzerde route en krijg je een wegbeschrijving mee nadat je je aanmeldde op de startplaats.
Bovendien maak je na inleveren van je stempelkaart kans op mooie prijzen!

De vele vrijwilligers van Landelijke Gilde Kinrooi en Landelijke Gilde Rotem kijken er naar uit om jou te mogen verwelkomen!

Voor vragen kan je terecht bij de voorzitter van Landelijke Gilde Kinrooi,  Robert Smeets: robert.smeets@telenet.be of gsm: 0474 746 146

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.