Maaslandse Gordel 2024

Op zondag 25 augustus is het weer zo ver: de Maaslandse Gordel. Een echte klassieker, sinds enkele jaren in een nieuw jasje. Kortom, een ideale dag om het prachtige Maasland al fietsend te ontdekken. De Maaslandse Gordel zorgt dit jaar voor een unieke ervaring vol beleving.

Mooie fietstocht met veel animatie in Kinrooi
Een prachtige en goed georganiseerd fietstocht, ideaal om het Maasland te ontdekken of te herontdekken.
Vanuit startplaats Kinrooi speelt Radio Monza de hele dag live-radio met live-verslaggeving ... en in de namiddag is er ook muzikale en kinderanimatie voorzien.
 

Belevingsfietstochten
Landelijke Gilde Kinrooi zorgt met ondersteuning van de Landelijke Gilden van Rotem en Meeswijk op 25 augustus voor een hoogdag voor Maaslandse fietsers.
Vertrekken kan vanuit de startplaatsen Kinrooi,  Rotem en Meeswijk voor fietstochten van 20, 40 of  60 km. De uitgepijlde fietsroutes leiden je via een mooie en goed aangegeven route langs de startplaatsen, waar je halt kan houden voor een hapje of een drankje, met een glimlach geserveerd door de vele tientallen vrijwilligers. Bovendien passeer je onderweg afhankelijk van de route langs verschillende unieke Maaslandse bezienswaardigheden zoals aardbeien- en bessenkwekerij Royakkers Albert te Kinrooi en  kan je genieten van de mooie klanken van het Limburgs volkslied, bij het bijhorend monument  waar de notenbalk ervan is afgebeeld, de Klaaskensmolen, een watermolen die bomen zaagt, fietsen langs de ontgrinding van Steengoed Grindmaatschappij (info over de ontgrinding van maasgrind), een bezoek aan Visitor Center De Wissen (info over Rivierpark Maasvallei), een bezoek aan de molen 'Nieuw Leven' te Meeswijk.

Praktisch
Vertrekken kan, na inschrijving, op zondag 25 augustus 2024  tussen 8 en 15 uur vanuit één van volgende startplaatsen:

Kinrooi:  De Bunker (Nelisveld 4)
Rotem (Dilsen-Stokkem):  Parochiecentrum (Hoogbaan 120)
*  Meeswijk (Maasmechelen):  Wijkcentrum (Molenstraat 164)

Afstanden fietsroutes vanuit alle drie de startplaatsen: keuze uit:  +/- 20 km (gezinsfietstocht) – 40 km – 60 km.

Inschrijven voor deze fietstocht(en) kan ter plaatse (op de dag zelf).

De deelnameprijs bedraagt 4 euro en kinderen t.e.m. 12 jaar mogen steeds gratis meefietsen.
In ruil ben je verzekerd, geniet je van een goed bewegwijzerde route en krijg je een wegbeschrijving mee nadat je je aanmeldde op de startplaats.
Bovendien maak je na inleveren van je stempelkaart kans op mooie prijzen!

De vele vrijwilligers van Landelijke Gilde Kinrooi en van de Landelijke Gilden van Rotem en Meeswijk  kijken er naar uit om jou te mogen verwelkomen!

Voor meer info en vragen kan je terecht bij de voorzitter van Landelijke Gilde Kinrooi:            
Robert Smeets: robert.smeets@telenet.be of gsm: 0474 746 146

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.