Maaslandse Gordel 2023

Maaslandse Gordel zet volop in op BELEVING! Op zondag 27 augustus is het weer zo ver: de Maaslandse Gordel. Een echte klassieker en sinds vorig jaar in een nieuw jasje. NIEUW dit jaar is dat de fietstocht start vanuit KINROOI, ROTEM en MEESWIJK. Bovendien kan je op alle 3 de startplaatsen kiezen voor een GEZINSFIETSTOCHT van zo'n 20 kilometer.

Mooie fietstocht met veel animatie in Kinrooi
Een prachtige en goed georganiseerd fietstocht, ideaal om het Maasland te ontdekken of te herontdekken.
Vanuit startplaats Kinrooi speelt Radio Monza de hele dag live-radio met live-verslaggeving ... en in de namiddag is er ook muzikale en kinderanimatie voorzien.
 

Belevingsfietstochten
Landelijke Gilde Kinrooi zorgt met ondersteuning van de Landelijke Gilden van  Rotem en Meeswijk op 27 augustus voor een hoogdag voor Maaslandse fietsers.
Vertrekken kan vanuit Kinrooi,  Rotem en Meeswijk voor fietstochten van 20 km - 40 km of 60 km. De uitgepijlde fietsroutes leiden je via een mooie en goed aangegeven route langs de startplaatsen Kinrooi, Rotem en Meeswijk, waar je halt kan houden voor een hapje of een drankje, met een glimlach geserveerd door de vele tientallen vrijwilligers. Bovendien passeer je onderweg langs verschillende unieke Maaslandse bezienswaardigheden zoals het bijwonen van een demo 'schapendrijven' bij Jan Croimans en fietsen door de bedrijfshal van Keukens Vanthoor te Kinrooi,  fietsen langs de ontgrinding van Steengoed Grindmaatschappij (info over de ontgrinding van maasgrind), een bezoek aan Visitor Center De Wissen (info over Rivierpark Maasvallei), een bezoek aan het brugwachtershuisje te Lanklaar en aan de molen 'Nieuw Leven' te Meeswijk.

Praktisch
Vertrekken kan, na inschrijving, op zondag 27 augustus 2023  tussen 8 en 15 uur vanuit één van volgende startplaatsen:

Kinrooi:  De Bunker (Nelisveld 4)
Rotem (Dilsen-Stokkem):  Parochiecentrum (Hoogbaan 120)
*  Meeswijk (Maasmechelen):  Wijkcentrum (Molenstraat 164)

Afstanden fietsroutes vanuit alle drie de startplaatsen: keuze uit:  20 km (gezinstocht) – 40 km – 60 km.

Inschrijven voor deze fietstocht(en) kan ter plaatse (op de dag zelf).

Fietsdeelname kost €4 en kinderen t.e.m. 12 jaar mogen steeds gratis meefietsen.
In ruil ben je verzekerd, geniet je van een goed bewegwijzerde route en krijg je een wegbeschrijving mee nadat je je aanmeldde op de startplaats.
Bovendien maak je na inleveren van je stempelkaart kans op mooie prijzen!

De vele vrijwilligers van Landelijke Gilde Kinrooi en van de Landelijke Gilden van Rotem en Meeswijk  kijken er naar uit om jou te mogen verwelkomen!

Voor meer info en vragen kan je terecht bij de voorzitter van Landelijke Gilde Kinrooi:            
Robert Smeets: robert.smeets@telenet.be of gsm: 0474 746 146

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.